Daan Ooms Ecobouw

Ik ben gespecialiseerd in het energiezuinig bouwen van woningen op ecologische wijze. Ik heb jarenlange ervaring als uitvoerder en hoofdaannemer en ik hou er van om het goed te doen.

Ik ben getrouwd, vader van 4 en heb gestudeerd aan de universiteit Twente (bouwmanagement) en aan de kunstacademie (monumentale kunst).

Vaak heeft een natuurlijk materiaal meerdere kwaliteiten zoals bijvoorbeeld het isolatiemateriaal kalkhennep wat een goede warmte isolatie biedt in de winter en daarnaast een goede koeling geeft in de zomer én zorgt voor stilte (goede akoestische isolatie). Zo is leemstuc niet alleen mooi om te zien maar heeft ook een vochtbufferende werking, beperkt het de doorgave van straling en voegt het met zijn gewicht traagheid toe aan een gebouw.

Natuurlijke materialen hebben een eigen beeld en zijn vaak beter op het gebied van levensduur en onderhoud, daarnaast zeker op het gebied van gezondheid, energie-inhoud, recyclebaarheid, eenheid met andere materialen en circulariteit. Én ze zijn gezonder te verwerken.