Atrium Nijmegen

Tierrafino Verkooppunt

Atrium Nijmegen leem kopen van Tierrafino

Voor Tierrafino leemproducten bij Atrium Nijmegen klik hier!

Uw huis moet kunnen ademen

Uw huis zou net als uw huid moeten kunnen ademen. Het effect van een plastic jas die uw huid omsluit en afsluit kennen we allemaal en geeft een gevoel van broei en verstikking. Een geplastificeerd huis is maar een kleine stap verder en geeft hetzelfde verstikkende gevoel. Een plastic huis heeft bijvoorbeeld synthetische vloerbedekking en vinyl behang op de wanden en synthetische latex op het plafond. Kijkt u maar eens in uw eigen huis rond en bekijk de oppervlaktes maar eens, welke kunnen nog ademen? De meeste oppervlaktes zijn synthetisch, gelakt of met kunststof afgewerkt. Als oppervlaktes niet kunnen ademen kunnen ze geen vocht opnemen en afstaan. Oplosmiddelen uit meubels, weekmakers uit plastic, organische stoffen uit inkten en drukwerk, aromatische stoffen uit schoonmaakmiddelen noem maar op. Alles wat u tegenwoordig het huis in draagt geeft schadelijke stoffen af aan uw omgeving. Vroeg of laat krijgt u die dan binnen.

Natuurlijk woont u beter

Natuurlijke producten dragen bij aan een gezond binnen klimaat. Atrium gaat ervan uit dat onze producten uw leven in uw huis aangenamer maken. Wij streven naar een mens die leeft in een gezonde en inspirerende leefomgeving en dagen u uit eens een bezoek te brengen aan een van onze winkels om daar inspiratie op te doen. Bij de gezondheid van een woning staan weinig mensen stil. Men zou de woning als de derde huid van de mens moeten zien. Ook deze huid, uw huis, zou net als uw eigen huid dezelfde functies moeten kunnen uitoefenen.

Een huid moet u beschermen tegen de elementen, warmte, koude, wind en regen. Een huid moet u ook beschermen tegen ziektekiemen zoals virussen en bacteriën. Deze eigenschappen verwacht u van uw huid, maar zou u ook als eis aan uw woning kunnen stellen.
Natuurlijke producten dragen bij aan een gezond binnen klimaat. Atrium gaat ervan uit dat onze producten uw leven in uw huis aangenamer maken.

Leembouw producten geven een warme gevoel aan je leefomgeving. Wat maakt leem nu zo bijzonder? Klei bestaat uit 50% zuurstof, 40% silicium en 10% mineralen, sporenelementen en enzymen. Klei of leem ademt enerzijds dertig keer zoveel zuurstof uit als bakstenen en honderd keer zoveel als beton. De hoeveelheid silicium in klei of leem is dezelfde als de hoeveelheid silicium in het menselijk lichaam. Hun innerlijke elektriciteit is dezelfde. Anderzijds neemt leem dertig maal meer vocht op dan gewoon stucwerk. Zo leveren leembouw producten een bijdrage aan een gezond binnenklimaat. Van Leemverf tot leemstucmortels.

Atrium Nijmegen leem kopen van Tierrafino

Informatieve productpagina’s van Tierrafino leemverf en leemstuc.

Lees het werkblad

Workshops

Tierrafino organiseert coaching, workshops, seminars, cursussen en opleiding over het aanbrengen en stukadoren van leemstuc/leempleister, leemfinish, verstevigde leemstuc, stucco lustro, decoleem, leemverf, tadelakt, kalkpleister, en natuurlijk bouwen met leem.

Workshops